Cine suntem?

      Suntem o Organizație NonGuvernamentală, non-profit și independentă, în beneficiul public, înființată în temeiul O.G. nr. 26/2000, cu modificările și completările ulterioare și ne desfășurăm activitatea principial în și pentru Timișoara.

      Am ales numele asocierii noastre din latină, „Res Publica” însemnând în traducere “treburi publice,  administrație,  comunitate”,  în antichitatea romană expresia fiind sinonimă și cu cea de „bunăstare comună”.

      Deviza noastră, “E pluribus unum” se traduce ca „din mai mulți, unul”.   În fapt,  „E pluribus unum” sumarizează intențiile și motivațiile care ne-au determinat să ne asociem, pentru a încerca să construim împreună o variantă mai bună a lumii pe care o vedem în jurul nostru.

Ca atare ne-am propus să milităm public pentru

Identificarea si solutionarea nevoilor comunitatilor privind cunoasterea politica Identificarea si solutionarea nevoilor comunitatilor privind cunosterea civica si de asociere Creșterea implicării civice a cetățenilor în treburile urbei prin încurajarea transparenței actului administrativ
Identificarea si solutionarea nevoilor comunitatilor privind cunoasterea financiara si juridica Sustinerea continuarii reformelor economice si administrative care vin in sprijinul comunitatilor locale Încurajarea și sprijinirea dialogului între administrația locală și cetățean